ΠΑΡΟΧΕΣ

GPS - συντεταγμενες

+39° 52' 14.73"
+20° 46' 33.96"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουκούλι Ζαγορίου, Ιωάννινα
Κινητό: 6974 415056
Τηλ.: 26530 71760
Email: info@tritoxo.gr

Πρόσβαση

Εκτυπώστε τον χάρτη

Το Κουκούλι βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, στο Νομό Ιωαννίνων και ανήκει διοικητικά στον Δήμο Τύμφης.

Για να φτάσει κανείς στο Κουκούλι κατευθύνεται Βόρεια των Ιωαννίνων στο δρόμο Ιωαννίνων-Κονίτσης και στρίβει δεξιά στο 19ο χλμ στο χωριό Καρυές ή Μεταμόρφωση.

Στη συνέχεια περνά τον κάμπο των Ασπραγγέλων, συνεχίζει το δρόμο για Κήπους στη διασταύρωση που ο δρόμος χωρίζει για Κήπους ή Τσεπέλοβο είτε ακολουθεί το δρόμο για Κήπους και στρίβει αριστερά είτε ακολουθεί το δρόμο για Τσεπέλοβο και στρίβει μετά από λίγο δεξιά.

Για αυτούς που θέλουν να προσεγγίσουν το Κουκούλι από την βόρειο Ελλάδα υπάρχει άλλη μία διαδρομή, πιο δύσκολη αλλά αρκετά πιο όμορφη. Ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη/Γρεβενά, ακολουθούμε τον δρόμο για Βασιλίτσα, συνεχίζουμε για Δίστρατο, Πάδες, Παλαιοσέλι. Στην είσοδο του Παλαιοσελίου στρίβουμε αριστερά για τον ποταμό Αώο, ανεβαίνουμε μετά στο Βρυσοχώρι (το κομμάτι Παλαιοσέλι Βρυσοχώρι είναι χωματόδρομος και τώρα ασφαλτοστρώνεται), συνεχίζουμε και περνάμε για Ηλιοχώρι, Γυφτόκαμπο, Σκαμνέλι, Τσεπέλοβο, Βραδέτο και συναντάμε την ταμπέλα για το Κουκούλι. Μία φανταστική διαδρομή που ωστόσο δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί τους χειμερινούς μήνες.