×

Λαογραφικό Μουσείο

Τι θα δείτε

Στο Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας που βρίσκεται στο Κουκούλι, εκτίθενται φαρμακευτικά φυτά και βότανα της περιοχής του Ζαγορίου, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους γνωστούς «βικογιατρούς». Πρόκειται για γιατρούς του Ζαγορίου που κατασκεύαζαν θεραπευτικά μαντζούνια από τα φυτά της ευρύτερης περιοχής του Βίκου. Ο Κώστας Λαζαρίδης από το Κουκούλι, συνέλεξε από την ευρύτερη περιοχή του Δρυμού, 1240 διαφορετικά είδη φυτών, τα οποία ανήκουν στις 96 από τις 149 οικογένειες φυτών παγκοσμίως.Λειτουργεί από τον Αύγουστο του 1990 και στεγάζεται σε παραδοσιακό οίκημα που δώρισε στη Ριζάρειο μαζί με τις βοτανικές συλλογές του και άλλο μουσειακό υλικό – αρχειακό υλικό, ο αείμνηστος αυτός Ζαγορίσιος δάσκαλος, λαογράφος, φυσιοδίφης και συγγραφέας. Εκεί ο επισκέπτης και ο μελετητής, θα βρουν ιστορικές επιστολές, έγγραφα, παλαίτυπα, λαογραφικά ανέκδοτα κείμενα, παλιές εφημερίδες και πλούσια βιβλιοθήκη. Ιδρύθηκε και λειτουργεί με δωρεά της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Πληροφορίες

Λειτουργεί από τον Αύγουστο του 1990

Περισσότερα από 1250 διαφορετικά είδη φυτών από την ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου

Η πνευματική του παραγωγή συνίσταται σε 53 βιβλία, 25 ανάτυπα και 88 άρθρα στα περιοδικά

Συλλογή ορυκτών, λαογραφικών τεκμηρίων και παλιών φωτογραφιών

Τιμή κατ' άτομο 0,00€

ΣΥΛΛΟΓΗ

Ζήστε μία όμορφη ξενάγηση σε ένα υπέροχο σπίτι εποχής που αξίζει να επισκεφτείτε. Ιδανική ιδέα επίσκεψης από φοιτητές, μαθητές σχολείων και οικογένειες.

/* Error on https://opensource.keycdn.com/fontawesome/4.5.0/font-awesome.min.css : Something went wrong: cURL error 6: Could not resolve host: opensource.keycdn.com */